L’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli neix a Badalona l’any 2000, de la mà de Paco Fanés i Joan Puche, amb la publicació del recull SET, un volum col·lectiu amb poemes de Teresa d’Arenys, Jaume Costa, Maria Antònia Grau, Pep Mita, Primitiva Reverter i Paco Fanés. Com a Associació hem tingut sempre dos objectius: la difusió de projectes en l’àmbit de la poesia mitjançant l’edició de llibres i l’organització d’actes i la difusió de la cultura plàstica (exposicions i  projectes d’art contemporani).

Així, referent a aquest primer punt i a banda de la publicació de les dues col·leccions de poesia (Pont del Petroli i La Puça del Petroli) hem produït els espectacles GONG (en col·laboració amb el grup de música experimental Difícil Equilibrio),  Festes Desfetes, escenificació del llibre de Valentí Soler del mateix títol i l’homenatge poètic a Josep Gual celebrat el 7 de novembre de 2003 al Teatre Zorrilla de Badalona. També hem col·laborar amb el director teatral Xavier Albertí i l’actor Oriol Genís amb la publicació de Boris Vian Constructor d’Imperis llibre que recull les cançons i poemes contingudes a l’espectacle del mateix títol que s’estrenà a la Sala Muntaner de Barcelona el març de 2004.

Des de novembre de 2005 l'exposició de poesia visual VI(r)US, amb obres extretes del llibre del mateix títol, està voltant per la geografia catalana (Badalona, Barcelona, Santa Eulàlia de Ronçana, Lleida...)


 
Associació Pont del Petroli email entrar pontdelpetroli@yahoo.es
Copyright©2005 All rights reserved.
BL BR